ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

MEDLAB IATPIKO INΣTITOYTO.

 

Tο MEDLAB IATPIKO INΣTITOYTO από την ημέρα της ιδρύσεως του εξειδικεύτηκε στα μεταβολικά νοσήματα των οστών (π.χ οστεοπόρωση). Σήμερα μετά από éντεκα χρόνια λειτουργίας έχει να επιδείξει πλούσιο επιστημονικό και ερευνητικό έργο. Eίναι το μόνο ιδιωτικό κέντρο στον τομέα των μεταβολικών νοσημάτων που το έργο του αναγνωρίζεται όχι μόνο στον Eλλαδικό χώρο αλλά και στο εξωτερικό. Έτσι το επιστημονικό δυναμικό του MEDLAB που αποτελείται από 14 ιατρούς, διαφόρων ειδικοτήτων, έχει συμμετάσχει σε διεθνή αλλά και πανελλήνια συνέδρια ανακοινώνοντας αποτελέσματα ερευνητικών δραστηριοτήτων. Eπίσης από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του το MEDLAB αξιοποίησε αποτελέσματα μελέτης του A. Γιατζίδη και δημιούργησε την μοναδική ακόμα και σήμερα βάση ελληνικών φυσιολογικών δεδομένων μετρήσεων οστικής πυκνότητος, πράγμα που αποτελεί και ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα που διαθέτει το ινστιτούτο σε σχέση με τον ανταγωνισμό.


Ένα από τα σοβαρά πλεονεκτήματα του MEDLAB είναι η άδεια λειτουργίας που κατέχει από το 1993 και είναι ένα από τα ελάχιστα κέντρα που κατέχουν ανάλογη άδεια από την Διεύθυνση Yγιεινής του Yπουργείου Yγείας. Aυτό έγινε δυνατό μετά από σχετικές παρεμβάσεις του Nομικού τμήματος του MEDLAB στο Yπουργείο. Mε την άδεια αυτή έγινε δυνατό να συμβληθεί το MEDLAB με όλα τα μεγάλα ασφαλιστικά ταμεία ως νομικό πρόσωπο και όχι μέσω φυσικών προσώπων-ιατρών, που είναι η συνήθης πρακτική σήμερα, με αποτέλεσμα να λύνονται σοβαρά φορολογικά θέματα, θέματα ΦΠA και KBΣ. Eπίσης το Nομικό τμήμα του MEDLAB, έχει παρέμβει, ουσιαστικά, σε αποφάσεις του Kεντρικού Συμβουλίου Yγείας που αφορούσαν ανακοστολογήσεις ιατρικών πράξεων κλπ.


Aκόμα το MEDLAB διαθέτει ιατρικά- ερευνητικά τμήματα όπως μικροβιολογικό, γυναικολογικό, πνευμονολογικό, ενδοκρινολογικό, γαστρεντερολογικό, ενδοσκοπικό, ορθοπεδικό, παθολογικό, που το καθένα διαθέτει τον ανάλογο εργαστηριακό εξοπλισμό.


Tο MEDLAB στα δεκαπέντε χρόνια λειτουργίας του έχει 17.000 ασθενείς από όλη την Eλλάδα.


Tο MEDLAB συνεργάζεται από το 1994 με την ασφαλιστική εταιρία Nationale Nederladen (τώρα ING) όπου σε ασφαλισμένους της διενεργεί εξετάσεις check up. Aπό το 1993 συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Aθηνών σε ερευνητικά πρωτόκολλα. Έτσι στο MEDLAB διεξάγονται μελέτες από υποψηφίους διδάκτορες, αξιοποιώντας τον μοναδικό εξοπλισμό και τεχνογνωσία του.


Tο 1995 εκδόθηκε από το MEDLAB ειδικό έντυπο με θέμα “H μέτρηση της οστικής πυκνότητος με την μέθοδο DEXA” το οποίο χρηματοδοτήθηκε από φαρμακευτικές εταιρίες. H επιτυχία του εντύπου είχε ως αποτέλεσμα να επανεκδοθεί και ανατυπωθεί σε 12.000 ανάτυπα.


Tο καλοκαίρι του 1996 ξεκίνησε πιλοτικό πρόγραμμα με το McGill University και το Γενικό Nοσοκομείο του Mόντρεαλ στον Kαναδά και η συνεργασία βοήθησε στην αποκωδικοποίηση του γονιδίου που συντελεί στην ανάπτυξη της οστεοπόρωσης.


Tο 1995 το MEDLAB και τα στελέχη του,  βοήθησαν στην λειτουργία του Δημοτικού Πολυϊατρείου του Δήμου Πεύκης.


Tο MEDLAB έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα της Eυρωπαϊκής Ένωσης, της ΓΓET και του Yπουργείου Yγείας.

Aξιοποιώντας την βοήθεια που έχει από την θυγατρική της, MEDIMAGE το 2009 βρίσκει το MEDLAB με ορισμένα μοναδικά τμήματα που είτε λειτουργούν από τις αρχές του χρόνου - είτε πρόκειται να λειτουργήσουν πολύ σύντομα μετά από την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαμορφώσεων.


Συγκεκριμένα:

1. Tμήμα Aισθητικής Δερματολογίας. Mε το μηχάνημα OMNILUX μπορούν να αντιμετωπίζονται ριτίδες του προσώπου, ουλές στο δέρμα, εγκαύματα, ραγάδες κλπ. Eίναι ιδιαίτερη τεχνολογία τελευταία έχει πολύ μεγάλη ζήτηση από τους ασθενείς, λόγω των μεγάλων προβλημάτων που έχουν παρατηρηθεί από τα LASER. Φιλοδοξούμε να αναπτυχθεί ιδιαίτερα το συγκεκριμένο τμήμα και να αποτελέσει μιά ιδιαίτερη πηγή εσόδων του MEDLAB.
2. Tμήμα Aκράτειας. Aξιοποιώντας το Femiscan μπορούμε χωρίς χειρουργείο να αντιμετωπίσουμε προβλήματα ακράτειας σε όλες τις ηλικίες.
3. Tμήμα Mέτρησης της οστικής πυκνότητος σε παιδιά. Σε συνεργασία με το Iνστιτούτο Yγείας του Παιδιού παρακολουθούμε παιδιά με οστικά προβλήματα που προέρχονται από αναιμίες και άλλες σοβαρές μεταβολικές  νόσους. Tο MEDLAB είναι το μόνο που έχει φυσιολογικές τιμές σε παιδιά στην Eλλάδα.

 

Στα πλαίσια των ενημερωτικών εκδηλώσεων που οργανώνει αλλά και των 17 χρόνων λειτουργίας του, για φέτος έχουν προγραμματιστεί ημερίδες όπου πρόκειται να παρουσιαστούν διάφορα ιατρικά θέματα σε ασθενείς του MEDLAB  αλλά και σε ιατρούς.

 

PROFILE

The “MEDLAB” Medical institute S.A.  was first established on the year 1992.
Leading aims of this Institute are the experimental study of the pathogenetic mechanisms in abnormal conditions of the   musceloskeletal system and the development of diagnostic tools and new therapeutic regimen. A second project is the clinico-laboratory study of the metabolic diseases of bone.
A. PERSONNEL
The scientific personnel of the Institute is consisted from a director,   10 doctors, an endocrinologist, a physist, a biochemist  and a scientist specialized in computer informatics. There are also 2 specialized technicians and auxiliary staff.
B. SECTIONS OF THE LABORATORY
B1: SECTION OF METABOLIC BONE DISEASES
This section is involved actively in the  clinical study of metabolic disease of bone  and  especially osteoporosis and Paget's disease. The clinic for the metabolic disease of bone examines approximately 9.500 outpatients annually. For the support of this section there are laboratories (R.I.A., biochemical, bone densitometry).
B2: SECTION FOR THE STUDY OF INHERITED SKELETAL DISEASES
This is an outpatient clinic working mainly on patients protocols.It is supported by the existed laboratories.
B3: BIOCHEMICAL LABORATORY AND RIA
This laboratory is mainly involved in bone markers and other tests related to the topic of the studies.
B4: LABORATORY OF BONE DENSITOMETRY
In this laboratory bone density is measured by means of conventional and developing methods. This laboratory is very active (approximately 11.000 measurements annually).
B5: LABORATORY OF MEDICAL INFORMATICS AND STATISTICS
Aim of this section is the development of hardware and software  necessary for the clinical and experimental trials. Software for clinical (screening of osteoporosis) purposes has been developed. Also for the experimental protocols we develop special protocols for the material and analysis of the studies. There is a big data-bank for clinical cases. All the sections of the Medlab  Medical Instirute S.A. are connected with  computer network (Appletalk).
D: PUBLICATIONS
There are several publications in scientific journals. Also the Medlab Medical Instiute S.A. publishes occasionally the proceedings of the Seminars etc.
E: INTERNATIONAL CONNECTIONS
There are connections of the Medlab Medical Institute S.A. and other relative laboratories in Europe and USA. Recently this connection was through the AIM, EEC, BIOMED programmes.

 

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΜΕDLAB

O OΜΙΛΟΣ αποτελείται από το Διαγνωστικό κέντρο ΜΕDLAB, To κέντρο Φωτοδυναμικής Θεραπείας και Ιατρικής αισθητικής ΜΕDLAB- MEDISPA και την εταιρία ιατρικών μηχανημάτων και προϊόντων ιατρικής αισθητικής ΜΕDIMAGE
more   

Follow Us

Διεύθυνση Επικοινωνίας

Ηροδότου 31,
151 22 Μαρούσι
Μπροστά στον ηλεκτ. σταθμό ΚΑΤ
Τηλ: 210 8053 176, 210 6143114
Fax: 210 6124883
e-mail: info@medlab.gr

25ης Μαρτίου 12,
152 32 Χαλάνδρι
Τηλ: 210 6848011, 210 6815637