Μελάνωμα και υπέρηχος δέρματος 

Melanoma
Το κακόηθες μελάνωμα είναι ένας κακοήθης όγκος του δέρματος με πολύ επιθετικά χαρακτηριστικά και πιθανόν γρήγορες κοντινές αλλά και μακρινές μεταστάσεις. Τα περιστατικά μελανώματος έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια περισσότερο από κάθε άλλη μορφή καρκίνου. Στις μέρες μας το μελάνωμα αντιμετωπίζεται με χειρουργική εκτομή που βασίζεται σε κλινικά στοιχεία και πεδία δράσης. Ο κύριος παράγοντας πρόγνωσης είναι ο κανόνας του Breslow σε συσχετισμό με το βαθύτερο πάχος που μετριέται στην ιστολογική πλάκα.

Τα χειρουργικά όρια πρέπει να προσαρμοστούν στο πάχος του όγκου: ένα όριο τουλάχιστον 1 εκατ. απαιτείται για τους όγκους με ένα δείκτη Breslow 1 χιλ. ή λιγότερο. Ένα όριο που αποτελείται μεταξύ 1 και 2 εκατοστά για τους όγκους με έναν δείκτη Breslow 1 χιλιοστό έως 2 χιλιοστά. Ένα όριο 2 εκατοστών απαιτείται για ένα δείκτη μεταξύ 2 και 4 χιλιοστών και ένα όριο 3 εκατοστών απαιτείται για έναν δείκτη υπερβαίνοντας τα 4 χιλιοστά.

 

Το DERMCUP επιτρέπει την μη επιθετική και ακριβή μέτρηση του μεγέθους του όγκου πριν την αφαίρεση του. Τη σχεδόν απόλυτη συμφωνία μέτρησης του DERMCUP και της ιστολογικής μέτρησης. Με βάση τις μετρήσεις του DERMCUP, μπορεί να επιτευχθεί ολοκληρωμένη εκτομή από την πρώτη (και μοναδική) χειρουργική επέμβαση. Το DERMCUP συμβάλει στην αντιμετώπιση του μελανώματος με την εξοικονόμηση χρόνου, με τον περιορισμό του πόνου και την μείωση του κόστους.

 

 

Mélanoma of the ear

Impairment of the horizontal structure of the skin with the presence of a homogeneous very hypoechoic lesion (arrow).

 

 

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΜΕDLAB

O OΜΙΛΟΣ αποτελείται από το Διαγνωστικό κέντρο ΜΕDLAB, To κέντρο Φωτοδυναμικής Θεραπείας και Ιατρικής αισθητικής ΜΕDLAB- MEDISPA και την εταιρία ιατρικών μηχανημάτων και προϊόντων ιατρικής αισθητικής ΜΕDIMAGE
more   

Το blog μας με ιατρικά νέα


Follow Us

Διεύθυνση Επικοινωνίας

Ηροδότου 31,
151 22 Μαρούσι
Μπροστά στον ηλεκτ. σταθμό ΚΑΤ
Τηλ: 210 8053 176, 210 6143114
Fax: 210 6124883
e-mail: info@medlab.gr

25ης Μαρτίου 12,
152 32 Χαλάνδρι
Τηλ: 210 6848011, 210 6815637