ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΕDLABNEWS.GR 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ 
ΤΟ ΜΕΛΑΝΩΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ 
ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΕΡΜΑΤΟΣΚΟΠΗΣΗΣ

Η σωστή και έγκαιρη πρόληψη είναι η αποτελεσματικότερη θεραπεία για τον καρκίνο του δέρματος.

Παράγοντες επικινδυνότητας
Ενδείξεις ύπαρξης μελανώματος
Η θεραπεία του μελανώματος
Τι μπορείτε να κάνετε μόνοι σας:
Read more

Το αλφάβητο (ABCD) του μελανώματος

Ο άμεσος τρόπος για να εντοπίσετε έναν ύποπτο σπίλο είναι με τη λεπτομερή εξέταση του δέρματός σας σε κανονικά διαστήματα (τουλάχιστον κάθε έξη μήνες). Προσπαθήστε να εφαρμόσετε τον κανόνα των κριτηρίων A-B-C-D για να αναγνωρίσετε τα ύποπτα σημεία.Τα κριτήρια A-B-C-D για το μελάνωμα επιτρέπουν την έγκαιρη διάγνωση πολλών τύπων μελανώματος αλλά κάποιοι τύποι μελανώματος δεν έχουν τα συγκεκριμένα κριτήρια αλλά ΕΙΝΑΙ μελάνωμα.
Read more

Tα παιδιά χρειάζονται ιδιαίτερη προστασία από τον ήλιο

Iδιαίτερη φροντίδα και προστασία από τον ήλιο χρειάζονται τα παιδιά, αφού η μεγαλύτερη έκθεση στον ήλιο συμβαίνει κυρίως κατά την παιδική ηλικία. Μάλιστα, υπολογίζεται ότι η έκθεση των παιδιών στον ήλιο αντιστοιχεί με το 80% της συνολικής έκθεσης του ανθρώπου καθ' όλη την διάρκεια της ζωής του.
Read more

Μελάνωμα. Τι είναι; Πώς το καταλαβαίνουμε; Θεραπεύεται;

Το μελάνωμα είναι η τρίτη συχνότερη μορφή καρκίνου του δέρματος. Είναι η χειρότερη όμως διότι η φυσική πορεία της νόσου καταλήγει συχνά στη μετάσταση και το θάνατο του αρρώστου. Το μελάνωμα, αντίθετα με τις άλλες μορφές καρκίνου του δέρματος που προσβάλλουν συνήθως άτομα μεγάλης ηλικίας, εμφανίζεται επίσης συχνά και στο δέρμα νέων ανθρώπων. Είναι δε εξαιρετικά σπάνιο στα παιδιά και στους εφήβους. Το μελάνωμα εμφανίζεται συχνότερα.................
Read more

Hitech ψηφιακό δερματοσκόπιο για χαρτογράφηση των ελιών του δέρματος με τρείς κινήσεις (video).

Μέχρι τώρα τα ψηφιακά δερματοσκόπια διέθεταν ένα υπολογιστή, μια κάμερα και ένα πρόγραμμα που αποθήκευε τα δεδομένα στον υπολογιστή. Τώρα πια με την βοήθεια της πιο σύγχρονης τεχνολογίας ο γιατρός μπορεί να δεί τους σπίλους (ελιές) που υπάρχουν διάσπαρτα στο δέρμα και να τις φωτογραφίσει με ειδικές κάμερες. Η διαδικασία αυτή λέγεται ψηφιακή χαρτογράφηση..
Read more

ΤΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤOΣ

Όπως πολλά είδη καρκίνου, ο καρκίνος του δέρματος – το μελάνωμα, ο βασικοκυτταρικός καρκίνος και το καρκίνωμα των πλακωδών κυττάρων – ξεκινάει με την μορφή προκαρκινικής αλλοίωσης. Αυτές οι προκαρκινικές αλλοιώσεις είναι αλλαγές στο δέρμα που δεν είναι καρκίνος αλλά θα μπορούσαν να μετατραπούν σε καρκίνο με την πάροδο του χρόνου. Κατά προσέγγιση το 40 με 50 % των ανθρώπων με ανοιχτόχρωμο δέρμα που ζουν ως τα 65 έτη θα αναπτύξουν τουλάχιστον μία φορά καρκίνο του δέρματος. Μάθετε να ξεχωρίζετε τα πρώτα προειδοποιητικά σημάδια! Ο Καρκίνος του Δέρματος θεραπεύεται αν διαγνωστεί σε αρχικό στάδιο.
Read more

Που οφείλεται το χρώμα του δέρματος και πώς μας προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία;

Το χρώμα του δέρματος οφείλεται σε μια φυσιολογική χρωστική την μελανίνη, η οποία βρίσκεται στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας. Η μελανίνη παράγεται σε ειδικά κύτταρα που βρίσκονται στη βασική στιβάδα της επιδερμίδας και ονομάζονται μελανινοκύτταρα........
Read more

Ανεπάρκεια Βιταμίνης D και καρκίνος του δέρματος

Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι ασθενείς με Σύνδρομο Βασικοκυτταρικών Σπίλων είναι πιθανό να πάσχουν από ανεπάρκεια Βιταμίνης D.
Η προστασία από τον ήλιο είναι απαραίτητη για να προστατευτούμε από τον καρκίνο του δέρματος. Από την άλλη όμως η πλήρης αποχή από τον ήλιο έχει και μία δυσμενή παρενέργεια: την ανεπάρκεια Βιταμίνης D.
Read more

Αντιηλιακά, πώς και πότε μπορεί να χρησιμοποιούνται;

Διαπιστώνω ότι έχουμε μάθει ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε τα αντιηλιακά, αλλά δεν ξέρουμε πώς να τα χρησιμοποιούμε και πότε.Παρά τα όσα μπορεί να πιστεύουν πολλοί, η επίλογή του σωστού αντιηλιακού είναι μια εξαιρετικά σημαντική υπόθεση αφού εκτός απότην εμφανισή μας μπορεί να επηρεάσει σοβαρότατα και την υγεία μας, ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή όπου οι ειδικοί προειδοποιούν για το πόσο επικίνδυνη μπορεί να αποδειχθεί η ηλιακή ακτινοβολία. Ιδου λοιπόν πως μπορείτε να διαλέξετε το σωστό αντιηλιακό ανάλογα με τον τύπο του δερματός σας.
Read more

Χρήσιμες πληροφορίες για τα αντηλιακά. Πώς και πότε τα χρησιμοποιούμε;

Η πιο επικίνδυνη εποχή, για το δέρμα μας, είναι η άνοιξη που ακόμα φοράμε αρκετά ρούχα, ο καιρός είναι δροσερός αλλά κυκλοφορούμε και εκτιθέμεθα αρκετά στον ήλιο. Εφόσον εκτίθεται το δέρμα μας στον ήλιο είτε στην παραλία, είτε τον χειμώνα χρειαζόμαστε αντηλιακό.
Read more

To ψηφιακό δερματοσκόπιο που σώζει από τον καρκίνο του δέρματος

ΤΩΡΑ MIA MONAΔIKH EΞETAΣH ΑΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΙ ΑΝΩΔΥΝΗ ΣΩZEI AΠO TON KAPKINO TOY ΔEPMATOΣ.
Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία εξοπλίστηκε με ένα από τα πιο σύγχρονα ψηφιακά δερματοσκόπια στον κόσμο, για την πρόληψη και διάγνωση του καρκίνου του δέρματος. Το ΜΙCRODERM είναι γερμανικής κατασκευής είναι το μόνο ψηφιακό δερματοσκόπιο δεύτερης γενιάς και έχει την δυνατότητα, αξιοποιώντας τα νευρωνικά δίκτυα να καταλήγει σε διάγνωση.
Read more

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΜΕDLAB

O OΜΙΛΟΣ αποτελείται από το Διαγνωστικό κέντρο ΜΕDLAB, To κέντρο Φωτοδυναμικής Θεραπείας και Ιατρικής αισθητικής ΜΕDLAB- MEDISPA και την εταιρία ιατρικών μηχανημάτων και προϊόντων ιατρικής αισθητικής ΜΕDIMAGE
more   

Το blog μας με ιατρικά νέα


Follow Us

Διεύθυνση Επικοινωνίας

Ηροδότου 31,
151 22 Μαρούσι
Μπροστά στον ηλεκτ. σταθμό ΚΑΤ
Τηλ: 210 8053 176, 210 6143114
Fax: 210 6124883
e-mail: info@medlab.gr

25ης Μαρτίου 12,
152 32 Χαλάνδρι
Τηλ: 210 6848011, 210 6815637