ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ - MEDLAB IATPIKO INΣTITOYTO

Το Medlab Ιατρικό Ινστιτούτο ιδρύθηκε το 1992 και αρχικά εξειδικεύτηκε στα μεταβολικά νοσήματα των οστών. Σήμερα, μετά από πολλά χρόνια λειτουργίας, έχει να επιδείξει πλούσιο επιστημονικό και ερευνητικό έργο.
Είναι το πρώτο ιδιωτικό κέντρο στην Ελλάδα που το 1998 δημιούργησε τμήμα ψηφιακής διάγνωσης δερματικών καρκινικών βλαβών με το πρώτο ψηφιακό δερματοσκόπιο στον κόσμο. Το επιστημονικό δυναμικό του MEDLAB αποτελείται από 14 ιατρούς, διαφόρων ειδικοτήτων.
Το Εργαστήριο Βιοπαθολογίας του Medlab ιδρύθηκε το 1992 και καλύπτει όλους τους τομείς της Εργαστηριακής Ιατρικής και είναι οργανωμένο σε ευρωπαϊκά πρότυπα. Είναι διαπιστευμένο με ISO 9001 και ελέγχεται από καθημερινό ποιοτικό έλεγχο, αλλά και από δύο επισήμους φορείς εξωτερικού ποιοτικού ελέγχου (ΕΣΕΑΠ και BIORAD).
Τμήματα Βιοπαθολογικού Εργαστηρίου
Αιματολογικό, Βιοχημικό, Ανοσολογικό, Ορμονολογικό, Αλλεργιολογικό, Καλλιεργειών
Άλλα τμήματα του Medlab
Υπερήχων, Triplex, Οστεοπόρωσης, Ενδοκρινολογικό, Γυναικολογικό
Ειδικά τμήματα του Medlab
Ελέγχου οστεοπόρωσης, Χαρτογράφησης Σπίλων, Υπερήχων Δέρματος, Ελέγχου Ιγμορίτιδος (χωρίς ακτινοβολία), Φωτοδυναμικής Θεραπείας, Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας σε παιδιά

 

 

 

Το MEDLAB Ιατρικό Ινστιτούτο στηρίζει το έργο του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση.

 

1-Oκτωβρίου-2012

Το ΜEDLAB IATΡΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ και ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση ξεκινούν συνεργασία με σκοπό να προωθηθεί ακόμα περισσότερο η ενημέρωση για την Οστεοπόρωση αλλά και να βοηθήσουν, ειδικά την δύσκολη αυτή στιγμή που διανύουμε με την οικονομική κρίση να αγγίζει όλο και περισσότερο κόσμο, όλο και περισσότερα άτομα με οστεοπόρωση και άλλες μυοσκελετικές παθήσεις.

osteocare

 

 

Το Βlog του ΜΕDLAB: http://medlabnews.gr/

 

1-Φεβρουαρίου-2011

TO BLOG TOY MEDLAB από τη 1 Φεβρουαρίου είναι στο διαδίκτυο. Περιέχει πληροφορίες για την οστεοπόρωση για τον καρκίνο του δέρματος αλλά και για ειδικές εξετάσεις που γίνονται μόνο στο MEDLAB (υπέρηχος ιγμορίτιδος, εξέταση οστεοπόρωσης σε βρέφος, εξέταση οστεοπόρωσης σε γνάθο κλπ) Επίσης περιλαμβάνει γενικές ιατρικές συμβουλές και θέματα άσκησης και ομορφιάς. Το blog δεν είναι στατικό αλλά καθημερινά θα εμπλουτίζεται με νέα θέματα.

 

20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗΣ:

 

11-Oκτωβρίου-2010

Από τις 11 Οκτωβρίου και μέχρι τέλος του μήνα θα κάνουμε εξέτασεις σε παιδιά ηλικίας 10 - 25 ετών για να δούμε αν πάσχουν από οστεοπενία
O σκελετός του ανθρώπου αναπτύσσεται μέχρι την ηλικία των 25 με 30 ετών περίπου. Στη διάρκεια αυτή δημιουργείται η μέγιστη – κορυφαία οστική πυκνότητα που αποκτά κανείς στην ζωή του. Άρα, είναι πολύ σημαντικό η πρόληψη της οστεοπόρωσης να γίνεται από την ηλικία των 15 ετών περίπου. Aπό μελέτη που έγινε, στο ΜΕDLAB, σε παιδιά ηλικίας 15-25 ετών, το 40% από αυτά είχαν χαμηλότερη οστική πυκνότητα σε σχέση με φυσιολογικά παιδιά αντίστοιχης ηλικίας. Τα παιδιά αυτά, έχοντας χαμηλή κορυφαία οστική πυκνότητα, θα έχουν πολύ αυξημένο κίνδυνο δημιουργίας κατάγματος σε μεγαλύτερες ηλικίες. Για τον λόγο αυτό είναι απαραίτητο να ελέγχεται η πιθανότητα οστεοπενίας από νωρίς και να αντιμετωπίζονται οι λόγοι που την προκάλεσαν κάνοντας από τώρα, μία μέτρηση οστικής πυκνότητος σπονδυλικής στήλης.


Είναι λάθος που λένε ότι η πρόληψη γίνεται με μιά εξέταση γύρω στην εμμηνόπαυση. Τότε γίνεται πρόληψη καταγμάτων. Αλλά η οστεοπόρωση έχει εγκατασταθεί για τα καλά. Πρόληψη γίνεται όταν ο οργανισμός φτιάχνει τα οστά. Και αυτό γίνεται από τότε που γεννιόμαστε μέχρι περίπου στα 30 μας. Ετσι αν κάνουμε μια απλή εξέταση οστεοπόρωσης μπορούμε να δούμε αν η οστική μας πυκνότητα είναι λιγότερη από αυτή που έχουν συνήθως φυσιολογικά άτομα της ίδιας ηλικίας, φύλου, ύψους και βάρους. Αν βρεθεί λοιπόν οστεοπενία τότε μπορούμε να ψάξουμε την αιτία που μπορεί να συμβαίνει αυτό. Διατροφή, ορμονικές ανωμαλίες, σάκχαρο, θυρεοειδής, κληρονομικό, είναι μερικές από τις αιτίες. Αντιμετωπίζοντας ανάλογα το πρόβλημα, προλαμβάνουμε την οστεοπόρωση και φτιάχνουμε πραγματικά γερά κόκαλα. Η εξέταση της οστεοπόρωσης είναι ανώδυνη, και ακίνδυνη.

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΣΤΟ 18o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΕΜΜΟ
Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010

NEWSLETTER 5-2010

 

14-Μαϊου-2010

ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ: ΑΠΟ ΤΗ ΦΑΡΕΤΡΑ ΤΟΥ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΥ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΥ
Α. Αποστολοπούλου, A. Γιατζίδης
MEDLAB Iατρικό Ινστιτούτο, Aθήνα

 

 

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΜΑΪΟ

NEWSLETTER 4-2010

1-Μαϊου-2010

Για τον Μήνα Μάιο στο ΜΕDLAB Θα γίνονται εξετάσεις ελέγχου δέρματος σε όλους τους ασθενείς μας εντελώς δωρεάν. Εφόσον απαιτείται ψηφιακή χαρτογράφηση δέρματος τότε θα γίνεται μελανωματογραφία στην τιμή των 60 Ευρώ. Η εξέταση συνδυάζεται και με υπέρηχο δέρματος όπου κρίνεται αυτό απαραίτητο

 

 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕDLAB KAI Ε.Ι.Ε.

 

11-Νοεμβρίου-2009

Μετά από πολλές συναντήσεις και αρκετές προτάσεις, αποφασίστηκε η συνεργασία του MEDLAB IATΡΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ και του ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΡΕΥΝΩΝ. Η συνεργασία θα είναι σε αρκετούς τομείς. Το σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψε από την μια πλευρά ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΜΕDLAB κ. Αλέξανδρος Γιατζίδης και από την άλλη ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΙΕ κ. Δημήτριο Κυριακίδη.

 

O υπέρηχος δέρματος - dermcup είναι ήδη σε λειτουργία.

 

7-Ιουλίου-2009

Μετά από αρκετές εξετάσεις που κάναμε σε παλαιότερους ασθενείς μας με τον υπέρηχο δέρματος, εξετάζοντας διάφορες δερματικές βλάβες και κυρίως ελιές στο σώμα τους και μετά από την εκπαίδευσή μας στην νέα υπερσύγχρονη τεχνολόγία που για πρώτη φορά λειτουργεί στην Ελλάδα, το dermcup είναι έτοιμο να δεχθεί τα πρώτα περιστατικά. Το μηχάνημα είναι εγκατεστημένο στους χώρους ιατρικής αισθητικής και δέρματος του MEDLAB, στο Χαλάνδρι.

 

Εξέταση οστεοπόρωσης σε βρέφος 2 ετών. Η εξέταση είναι πρωτοποριακή και γίνεται για πρώτη φορά παγκοσμίως.

 

26-May-2009

Στο πλαίσιο μελέτης που βρίσκεται σε εξέλιξη στο τμήμα οστικής πυκνομετρίας, πραγματοποιήθηκε εξέταση σε βρέφος 2 ετών. Η εξέταση έγινε στην σπονδυλική στήλη και έδειξε ικανοποιητική οστική πυκνότητα. Το βρέφος ήταν πρόωρο, έξι μηνών και γι'αυτό μελετάμε την ανάπτυξή του.

 

 

 

Νέο μηχάνημα για διάγνωση καρκίνου του δέρματος εγκαταστάθηκε στο ΜΕDLAB.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..

May 20, 2009

YΠΕΡΗΧΟΣ ΔΕΡΜΑΤΟΣ. ΕΝΑ ΝΕΟ ΟΠΛΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ.

ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ …

Learn more

 

 

Nέο έντυπο

May 15, 2009

Νεο ενημερωτικό για την οστεοπόρωση

Learn more

 

Νέο έντυπο

May 14, 2009

Νέο ενημερωτικό για την εξέταση των ελιών του δέρματος. …

Learn more

 

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΜΕDLAB

O OΜΙΛΟΣ αποτελείται από το Διαγνωστικό κέντρο ΜΕDLAB, To κέντρο Φωτοδυναμικής Θεραπείας και Ιατρικής αισθητικής ΜΕDLAB- MEDISPA και την εταιρία ιατρικών μηχανημάτων και προϊόντων ιατρικής αισθητικής ΜΕDIMAGE
more   

Το blog μας με ιατρικά νέα


TMHMATA

Follow Us

Διεύθυνση Επικοινωνίας

Ηροδότου 31,
151 22 Μαρούσι
Μπροστά στον ηλεκτ. σταθμό ΚΑΤ
Τηλ: 210 8053 176, 210 6143115
Fax: 210 6124883
e-mail: info@medlab.gr

25ης Μαρτίου 12,
152 32 Χαλάνδρι
Τηλ: 210 6848011, 210 6815637